неділя, 04 жовтня 2020 12:10

Назвали найкращого вчителя України

Назвали найкращого вчителя України
Василь Дяків викладає історію у селі Заліщики на Тернопільщині. Фото: Катерина Лащикова

Учитель історії та громадянського суспільства з села Заліщики Тернопільської області Василь Дяків став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020. Результати премії оголосили під час урочистої церемонії нагородження 3 жовтня у Києві. Про це повідомляє Укрінформ.

Цьогоріч за головний приз - 250 тис. грн, а також поїздку на Global Education & Skills Forum nf інтерактивну панель EdPro змагалися десять фіналістів. Члени журі обрали їх із майже трьох тисяч учасників.

Окрім того, українських учителів відзначили й у кількох спеціальних номінаціях із призами від партнерів. При цьому серед номінантів були не лише фіналісти Global Teacher Prize Ukraine 2020.

Церемонія нагородження переможця відбулася на території Арки дружби народів у Києві. Кожен із фіналістів під'їжджав до облаштованих зали та сцени на мотоциклі.

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів-агентів освітянських змін, яка покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію заснувала в 2017 році громадська спілка "Освіторія" після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращого вчителя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі