середа, 12 грудня 2007 19:06

НАТО закликає Росію переглянути рішення по ДОВСЄ

НАТО виражає глибокий жаль у зв"язку з припиненням Росією виконання її зобов"язань за Договором про звичайні озброєні сили в Європі (ДОВСЄ), закликає Росію переглянути своє рішення і поки не збирається приймати яких-небудь відповідних заходів. Про це йдеться в поширеній в середу заяві НАТО.

У документі наголошуються зусилля, зроблені членами НАТО останнім часом, щоб шляхом конструктивного діалогу з Росією вирішити "в пакеті" розбіжності, що залишилися, зберегти цілісність договору.

НАТО підкреслює, що припинення виконання ДОВСЄ є одностроннім кроком Росії і не передбачене умовами договору.

"Цей крок не служить довгостроковій надійності ДОВСЄ, і ми закликаємо Російську Федерацію переглянути своє рішення", - мовиться в заяві НАТО.

"Члени НАТО підтверджують своє право зробити будь-які дії, передбачені Договором і міжнародним правом, - підкреслюється в заяві. - В той же час вони хочуть знайти вихід з безвиході, що створилася, і зберегти вигоди від цього знакового документа. Тому вони вирішили не приймати на даному етапі заходів у відповідь на політичне рішення Російської Федерації про "припинення" виконання її правових зобов"язань, будуть і далі виконувати свої, не зумовлюючи дій, можливих в майбутньому. Як перший крок члени НАТО виконають свої зобов"язання, коли на цьому тижні настане термін щорічного обміну військовою інформацією".

НАТО закликає Росію продовжувати співпрацювати з альянсом, повною мірою слідувати прийнятим зобов"язанням, утриматися від нових кроків, що підривають майбутнє ДОВСЄ, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «НАТО закликає Росію переглянути рішення по ДОВСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі