понеділок, 10 грудня 2007 16:39

Наступника Путіна вважають майстром підкилимних інтриг

Дмитру Медведєву - 42 роки. Випускник ленінградського юрфаку, потім аспірант і викладач. В університеті познайомився з Анатолієм Собчаком, потім брав участь у його виборчій кампанії. З Путіним працював разом в комітеті із зовнішніх зв`язків пітерської мерії – Медведєв був юридичним експертом цієї структури. Потім на декілька років Медведєв зникає з політики. У 99-му виринає знову – і відразу на високий пост заступника голови апарату уряду. Через місяць переходить на роботу до адміністрації. Під час виборів очолює передвиборний штаб Володимира Путіна.

У 2003-му, після відставки Олександра Волошина, займає пост глави кремлівської адміністрації. Через два роки Медведєв, несподівано для багатьох, стає першим віце-прем`єром в уряді Фрадкова, і тоді вперше про Дмитра Медведєва починають говорити як про наступника. Йому доручають вести нацпроекти, а федеральні телеканали щодня передають звіти про поїздки Медведєва в регіони. Проте через півтора року з`являється ще один перший віце – Сергій Іванов, і про Медведєва вже говорять в іншому ключі – як про невдалого наступника.

Дмитро Медведєв в Кремлі вважається лібералом – як один з небагатьох наближених президента, котрий не служив в органах. Його називають м`яким і не дуже амбітним політиком, готовим поступитися високими постами, якщо попросять. Медведєв довгий час створював собі імідж прогресивного політика – признавався в любові до важкого року і вставляв в мову молодіжний сленг.

Якийсь час назад політологи розглядали його як ліберальну альтернативу жорсткішому Сергію Іванову – Медведєв навіть вступив в заочну дискусію з своїм опонентом, відзначивши, втім, що серйозних розбіжностей між лібералами і силовиками у Кремлі немає.

Медведєв не був помічений ні в приналежності до якої-небудь політичної партії, ні в участі в сутичках кремлівських силовиків. При цьому його вважають досвідченим апаратником і майстром підкилимної інтриги. У Кремлі, за деякими даними, позаочі його називають "Візир", повідомляє Эхо Москвы.

Зараз ви читаєте новину «Наступника Путіна вважають майстром підкилимних інтриг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі