середа, 09 січня 2019 12:58

Народження Епіфанія тримали в секреті: розповіли про сім'ю голови ПЦУ

Народження Епіфанія тримали в секреті: розповіли про сім'ю голови ПЦУ
Митрополит Епіфаній ріс без батька. Фото: svoboda.org

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Сергій Думенко) ріс без батька. Чоловік залишив жінку з немовлям на руках майже 40 років назад. Виховували майбутнього предстоятеля ПЦУ мати, дідусь і бабуся.

"Він у собі тримав, ніколи не запитував про батька. Батьківську любов йому замінив дідусь. Ніколи не було слова "тато", тільки "дід", "баба" і "мати", - розповіла мати Епіфанія Віра Богданюк, пише ТСН.

Сам Петро Думенко не цікавився сином. Його сім'я жила бідно, але про онука знали, інколи розпитували про нього у знайомих. Зараз Петра Думенка вже немає у живих, він захворів і помер на заробітках. 3 роки тому пішла з життя і його мати.

"Петра поховали за кордоном, де був на заробітках. Його мати була хворою, і коли дізналася про сина, одразу померла", - зазначили у селі, де жив батько митрополита.

Дядько очільника ПЦУ Степан розказав, що у їхній сім'ї було 6 дітей, але живим залишився лише він. Водночас зауважив, що рідня тримала в таємниці народження Сергія, але тепер, коли той став митрополитом Епіфанієм, хоче побачитись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Епіфаній розповів, в якому соборі служитиме

"Якби мати знала, то я би точно знав. Зараз же хотів би з ним зустрітися, якби така була можливість. Це ж, як кажуть, наша кров. Щоб вибачив, що так сталося, що таке життя у батька було", - додав Степан Думенко.

Новообраний предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній має будинок у селі Святопетровське, що в Києво-Святошинському районі Київської області. У дворі, крім основного будинку, також є ще кілька будівель, на кшалт гостьового будиночка і господарського приміщення. Територія обгороджена невисоким парканом.

Зараз ви читаєте новину «Народження Епіфанія тримали в секреті: розповіли про сім'ю голови ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі