вівторок, 03 червня 2008 17:04

Наркоторговці убили мера мексиканського міста

В Мексиці застрелений мер міста Вілла Мадеро, штат Мічоакан. Як повідомляє Reuters, місцева влада вважає, що за цей злочин відповідальна банда наркоторговців.

Замах на Марсело Ібарру був вчинений, коли він разом зі своєю сім"єю повертався у Вілла Мадеро з поїздки. Кілер підстеріг чиновника на шосе і убив пострілом в голову. Дружина і діти мера не постраждали.

Місцева поліція поки не повідомляє про можливі мотиви вбивства Ібарри. Уточнюється лише, що місто, яким він керував, є одним з ключових стратегічних пунктів в боротьбі мексиканської влади з наркокартелями.

Збройні конфлікти між бандами, які борються за контроль над каналами, що проходять через Мексику, по постачанню наркотиків, з початку 2008 року забрали життя більш ніж 1400 людей. У 2007 році наркоторговцями було убито близько 2,5 тисяч людей, в числі яких як члени конкуруючих банд, так і поліцейські, і представники влади.

У травні 2008 року стало відомо, що мексиканські поліцейські зажадали від керівництва країни забезпечити їх кулеметами. Вартові правопорядку стверджують, що за допомогою пістолетів і гвинтівок не можуть повноцінно боротися з бандитами, озброєними за останнім словом техніки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Наркоторговці убили мера мексиканського міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі