середа, 21 березня 2007 09:48

Найвищий оглядовий майданчик побудували над Великим каньйоном (ФОТО)

Вожді індіанського племені Хуалапаї та колишній астронавт Базз Олдрін - друга людина, що ступила на поверхню Місяця, відкрили над Великим каньйоном новий оглядовий майданчик, що отримав назву "Небесна стежка". Підлога у споруди виконана зі скла, для того, щоб жодна з деталей навколишнього пейзажу не сховалася від поглядів туристів.

Майданчик нависає над каньйоном на висоті в 1219 метрів, що майже в два рази більше, ніж довжина найвищих хмарочосів в світі, і складається з двох частин - розташованої на скелі будівлі й підковоподібного тунеля з прозорим дном, який видається на 20 метрів над Великим каньйоном.

За словами творців, конструкція стійка до сильних вітрів понад 160 кілометрів на годину і землетрусам силою до восьми балів за шкалою Ріхтера в радіусі 80 км. Одночасно на платформі зможуть бути до 120 чоловік. Що стосується цін на квитки для туристів, то вони варіюватимуться від 50 до 199 доларів.

Індіанці племені Хуалапаї, чиї предки колись населяли ці місця, сподіваються, що збільшення потоку туристів допоможе створити для них нові робочі місця. Проте не всі з них в захваті від цієї ідеї. Деякі вважають, що платформа поганить стародавні святині. Будівництво викликало масу суперечностей, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Найвищий оглядовий майданчик побудували над Великим каньйоном (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі