четвер, 07 травня 2009 12:05

Найстаріша собака світу прожила 147 людських років (ФОТО)

Двадцять один рік виповнився собаці, яка на сьогоднішній день є найстарішою в світі. Не дивлячись на свій солідний вік, такса на ім"я Шанель приїхала зі своєю господинею до Нью-Йорка з штату Род Айленд, щоб взяти участь в телепередачі на її честь на одному з центральних американських телеканалів.

Одним з головних подарунків в цей знаменний день стало вручення їй сертифікату, який засвідчує, що вона включена в Книгу рекордів Гіннесу 2010 року.

Темні окуляри в червоній оправі, які носить Шанель, і светр яскравого забарвлення зробив з неї справжню зірку і улюбленця телеглядачів. Проте, як відзначила господиня, її вихованка виглядає так щодня, оскільки цього вимагає її здоров"я.

У такому похилому віці, який еквівалентний 147 рокам в людському вимірі, в неї розвинулася властива літнім людям катаракта і вона вимушена носити окуляри з темними скельцями, що захищають очі від світла, а також теплі речі, які не дозволяють їй відчувати холод.

При цьому Шанель, за словами господині, достатньо вередлива в їжі: любить варену курку та страви з макаронів.

Власниця собаки, американка Деніс Шонессі, взяла Шанель з собачого притулку, коли тій було шість тижнів. За словами господині, тоді вона переживала складний період, залишившись без роботи, з маленькою дитиною на руках, і Шанель вдалося помітно скрасити її життя.

Вік, якого досягла Шанель, не є межею для собак. Ще більший рекорд в 1939 році встановила собака з Австралії, проживши 29 з половиною років.

ІТАР-ТАРС, Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Найстаріша собака світу прожила 147 людських років (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі