пʼятниця, 18 лютого 2022 16:32

Наглядова рада "Суспільного" звільнила голову нацвідбору Євробачення

Наглядова рада "Суспільного" звільнила голову нацвідбору Євробачення
Наглядова рада "Суспільного" ухвалила рішення про дострокове припинення контракту з членом правління, відповідальним за платформу телебачення, головою організаційного комітету національного відбору на Євробачення. Фото: facebook.com/lodygin

Члена правління "Суспільного" Ярослава Лодигіна звільнили з посади на тлі скандалу з переможницею нацвідбору Євробачення Аліною Паш.

Рішення 18 лютого ухвалила наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії за згодою обох сторін, повідомив голова комітету з аудиту Вадим Міський.

"Наглядова рада НСТУ прийняла рішення про звільнення Лодигіна з посади. Раніше він сам казав, що готовий піти у відставку. Сподіваюся, Ярослав у майбутньому зможе продовжити співпрацю з "Суспільним" у інших ролях", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kalush Orchestra готовий закрити очі на конфлікт: "Я представлятиму Україну, а не Суспільне"

Лодигін був головою організаційного комітету національного відбору на Євробачення-2022 і повністю відповідав за весь процес. Також він входив до складу журі під час фінального концерту, на якому обирали представника від України на конкурс. Його низький бал гурту Kalush Orchestra у порівнянні з іншими членами журі та глядачами, а також слова про "людей з гір" обурили суспільство.

"Зараз бачу від суспільства сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію "Суспільного" у цій справі", – заявляв Лодигін.

Аліну Паш оголосили переможницею нацвідбору на Євробачення 12 лютого.

Kalush Orchestra натякнули на підтасування голосів з боку організаторів.

За словами учасників гурту, після оголошення результатів вони хотіли подивитись офіційний документ з кількістю балів, які виконавцям поставили глядачі, проте їм не показали протокол.

Зараз ви читаєте новину «Наглядова рада "Суспільного" звільнила голову нацвідбору Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі