понеділок, 06 серпня 2007 11:19

Нафтопровід Одеса-Броди-Плоцьк пропонують продовжити до Литви

Директор департаменту економічного співробітництва МЗС України Сергій Корсунський вважає за доцільне продовжити нафтопровід Одеса-Броди не тільки до Плоцьку або Гданська в Польщі, але і до Мажейкяйського НПЗ в Литві.

"Не бачу істотних перепон для здійснення такого проекту", - заявив український дипломат в інтерв"ю, яке в понеділок опубліковане в литовській діловій газеті Verslo zinios ("Вярсло жініос").

Корсунській відзначив, що продовження нафтопроводу потребуватиме додаткових інвестицій, але зараз, коли на кошти Європейського союзу (ЄС) виконуються дослідження за проектом, необхідно досліджувати і можливість продовження нафтопроводу до Литви.

"Упевнений, що всім країнам було б корисно, якби нафтопровід повернув в литовському напрямі", - сказав високопоставлений співробітник МЗС України. Він вважає, що політичне рішення з цього питання могло б бути ухвалене в жовтні у Вільнюсі на саміті глав держав з питань енергетичної співпраці.

Місяць тому на зустрічі представників підприємств енергетики Литви, Польщі, України, Грузії, Азербайджану й Казахстану, на якому обговорювалися питання реалізації проекту нафтопроводу Одеса-Броди-Плоцьк, Литву представляло АТ Klaipedos nafta ("Клайпедос нафта"). На цій нараді було підтверджено, що Литва візьме участь в реалізації проекту.

За попередніми даними, АТ Klaipedos nafta братиме участь в проекті, інвестуючи в польське підприємство Sarmatia.

АТ Klaipedos nafta - це нафтотермінал Клайпеди, що спеціалізується на експорті та імпорті нафтопродуктів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Нафтопровід Одеса-Броди-Плоцьк пропонують продовжити до Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі