четвер, 21 травня 2020 15:34

Нацрада перевірить телеканал, який пов'язують із кумом Путіна

Нацрада перевірить телеканал, який пов'язують із кумом Путіна
В ході моніторингу ефірів телеканалу 8—10 травня регулятор перевірив програму "Протистояння". Фото:pixabay

Позапланову перевірку супутникового телеканалу NewsOne призначила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Причиною стали висловлювання в День пам'яті та примирення, повідомляють на сайті Нацради.

В ході моніторингу ефірів телеканалу 8-10 травня регулятор перевірив програму "Протистояння".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалах коронавірусу стався на українському телеканалі

У Нацраді зазначають, що поширені в ефірі цієї програми твердження про службу значної кількості євреїв у військах Третього рейху та існування єврейських дивізій СС мають ознаки заперечення і спотворення Голокосту, розпалення ворожнечі щодо єврейського народу, "який зазнав мільйонних жертв від дій формувань СС та інших військових формувань нацистського Третього рейху".

За словами одного з гостей ефіру - Андрія Пальчевського - під час Другої світової війни 180 тисяч євреїв воювали у німецьких військах, і "єврейський народ якось живе із цим".

Інший гість передачі - Вадим Карасьов - висловився таким чином: "Я можу сказати, що були єврейські дивізії СС, були євреї. Ну, і що скасовує Голокост? Це скасовує те, що німці називали остаточним вирішенням питання".

Під час позапланової перевірки Нацрада зверне увагу на дотримання законодавчих норм, якими не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до розв'язування війни або її пропаганди. Перевірка телекомпанії відбудеться після завершення карантину.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" (логотип "1+1") через показ у новинах карти України без Криму. За повідомленням пресслужби відомства, з проханням провести перевірку звернулася Служба безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Нацрада перевірить телеканал, який пов'язують із кумом Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі