субота, 27 червня 2020 00:18

НАБУ оскаржило рішення про закриття справи щодо розкрадання з VAB Банку

НАБУ оскаржило рішення про закриття справи щодо розкрадання з VAB Банку
НАБУ заперечує закриття справи про розкрадання з VAB Банку. Фото: Reuters

Інформація генпрокурора Ірини Венедіктової про те, що за рішенням суду вона була змушена закрити кримінальне провадження за фактом розкрадання з VAB Банку Олега Бахматюка 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту не підтвердилася.

"Насправді це не так", - зазначили у бюро. Дане рішення Печерського райсуду Києва не набрало чинності тому, що його оскаржили НАБУ і САП 15 червня 2020 року в Київському апеляційному суді. Про це йдеться в заяві Національного антикорупційного бюро, опублікованій у п'ятницю, 26 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти голови Укрпошти відкрили справу

"Зараз відкрито апеляційне провадження. Засідання призначили на 17 і 19 червня. Однак через те, що Печерський районний суд Києва не надіслав вчасно матеріали справи, засідання в апеляційній інстанції не відбулося - його перенесли на 20 липня", - сказано в повідомленні.

У відомстві підкреслюють, що мають докази причетності 10 підозрюваних, включаючи колишнього власника банку, до розкрадання 1,2 млрд грн, отриманих від Нацбанку як стабкредиту.

Офіс Генерального прокурора виконав рішення Печерського районного суду міста Києва та скасував постанову першого заступника Генерального прокурора про скасування постанови про припинення кримінального провадження, пов'язаного з VAB банком. Це рішення оскарженню не підлягає.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ оскаржило рішення про закриття справи щодо розкрадання з VAB Банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі