вівторок, 18 травня 2010 11:41

На Житомирщині вилучили партію метамфетаміну на півмільйона

На Житомирщині вилучили партію метамфетаміну на півмільйона

У Житомирській обл. вилучена партія 2,5 кг контрабандного метамфетаміну вартістю 500 тис. грн, повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Наркотик був вилучений в ході здійснення заходів з протидії наркобізнесу. Співробітники СБУ з'ясували, що злочинне угруповання налагодило стійкий контрабандний канал ввезення в Україну великих партій синтетичних психотропних речовин з країн Балтії та їх оптовий збут на території України.

Наркоугруповання організували 39-річний безробітній мешканець Львова та його 37-річний співучасник з Вінниччини, з яким він познайомився під час відбування покарання у виправній установі Республіки Польща. Вінничанин закуповував синтетичний наркотик за кордоном та контрабандним шляхом переміщав його до нашої держави, а львів'янин за допомогою своїх спільників підшукував покупців та збував психотропну речовину на території України.

Угруповання розповсюджувало оптові партії синтетичних наркотиків у Київській, Житомирській, Волинській, Львівській та Івано-Франківській областях. Наразі правоохоронцями також перевіряється інформація щодо постачань зловмисниками значних партій наркотичних засобів до закладів пенітенціарної системи.

Слідчі СБУ порушили стосовно вінничанина кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) і ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), та стосовно інших трьох затриманих - за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Вживаються заходи щодо ліквідації усіх ланок міжнародного каналу контрабанди психотропних речовин в Україну.

Метамфетамін - синтетичний наркотик, що з'явився у 1930 р. Його дія схожа на дію кокаїну, проте триває значно довше. Має форму капсул, таблеток або пігулок, а також просто у вигляді порошку білого чи світло-коричневого кольору. Вживання метамфетаміну призводить до психозу, що нагадує шизофренію, характеризується параноєю, висипанням на шкірі, слуховими та візуальними галюцинаціями. Вартість 1 г метамфетаміну на "чорному ринку" України коливається від 25 до 30 дол.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині вилучили партію метамфетаміну на півмільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі