середа, 24 березня 2010 18:55

На Закарпатті знайшли загиблого рятувальника

На Закарпатті знайшли загиблого рятувальника

На Закарпатті знайшли тіло рятувальника 65-річного Василя Вербищука, якого дев"ять днів тому накрило лавиною у горах. Воно лежало в ущелині за горою Плай.

"Василя шукали дев"ять діб, - розповідає начальник загону Віктор Опаленик. – Кілька днів у гори не виходили, бо через потепління сходили лавини і була вірогідність, що снігові шапки накриють решту рятувальників. Пошуки відновили вчора. Добре, що пригріло сонечко і сніг почав танути. Так вдалося помітити тіло".

Рятувальника знайшли вчора увечері. Серед тих, хто шукав Вербищука був і його син Іван. Він теж працює у рятувальному загоні. Покійний лежав за 15 метрів від того місця, де за кілька діб до того рятувальники припинили пошуки. З-під снігу стирчала рука Вербищука. На допомогу рятувальникам із Волівця поїхав трактор. На ньому тіло покійного транспортували вниз.

Василь Вербищук зник у ніч на 15 березня. Разом із двома колегами він вирушив у гори шукати заблукалих туристів. Коли вдалині помітили вогник, пролунав вибух і з вершини зійшла снігова шапка. Вона накрила всіх трьох рятувальників. Двоє молодших вибралися з-під снігу. Василя Вербищука накрило. У покійного залишився син. З дружиною був розлучений. В останні роки жив сам.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті знайшли загиблого рятувальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі