понеділок, 22 березня 2010 13:37

У Карпатах лавина накрила чотирьох туристів

У Карпатах лавина накрила чотирьох туристів

Четверо туристів зі столиці у неділю по обіді потрапили під лавину в Карпатах. Внаслідок цього двоє людей знаходяться у лікарні.

Співробітник ГУ МНСУ в Закарпатській області Федір Філіп розповів Gazeta.ua, що постраждалих попереджали про можливі наслідки.

"Четверо киян рушили у гори в неділю вранці. На пропускному пункті їх попередили про ймовірне сходження лавини. Туристи послухали, розписалися про це в журналі і все одно рушили на гору Петрос", - сказав він.

Близько другої години дня вони дісталися на вершину Петроса. Потім почали спускатися донизу північною стороною. В той час із гори зійшла велика снігова шапка. Вона накрила людей. Самотужки чоловіки розгребли метровий шар снігу і вибралися нагору. 36-річний Ян Воронков та 42-річний Олександр Гусєв отримали переломи руки та ноги. Їхні товариші Вадим Чорний та Богдан Лощунов викликали рятувальників. Ті доправили туристів до лікарні.

"Того ж дня у гори вирушила й група львів"ян, - повідомив керівник Лазещинського рятувального загону Дмитро Климпуш. – Викладач університету фізкультури повела на гору 38 студентів. Щастя, що з ними нічого не трапилося. На жаль, туристи не хочуть нас слухати".

Зараз ви читаєте новину «У Карпатах лавина накрила чотирьох туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі