субота, 20 жовтня 2018 21:48

На Закарпатті розвісили антиугорські білборди

У Закарпатській області в кількох районах з'явилися рекламні щити з зображенням 3-х лідерів Товариства Угорської Культури Закарпаття (КМКС) і написом "Зупинимо сепаратистів".

"Безпосередніх виконавців провокації зараз розшукують правоохоронці, але методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається розсварити на Закарпатті українців і угорців", - заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, йдеться на його сайті.

Москаль уточнив, що на білбордах помічені помилки, як і в попередніх провокаціях.

Автор: Мукачево.net
  Антиугорські білборди з'явилися на Закарпатті
Антиугорські білборди з'явилися на Закарпатті

"У квітні минулого року на адміністративній межі Виноградівського й Берегівського районів так само вночі були встановлені стели з провокаційними надписами угорською мовою. Надписи були зроблені з помилками, як і теперішні, скальковані з російської мови ("Зупинимо сепаратистів" замість "Зупинімо сепаратистів"). У лютому цього року в Ужгороді двічі підпалювали офіс ТУКЗ. Ці злочини розкриті, встановлено, що за ними стоять російські спецслужби. Робимо все, щоб розкрити й теперішню провокацію. Уже доведено, що такі примітивні речі на Закарпатті не працюють, на них не ведуться ні українці, ні угорці", - заявив Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд арештував двох ймовірних підривників офісу угорців

Товариства Угорської Культури Закарпаття ініціює скликання позачергової сесії, аби ухвалити звернення до центральних органів влади України із закликом припинити атаку на угорську нацменшину.

Раніше в Ужгороді взяли під варту організатора підпалу будівлі Товариства угорської культури.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті розвісили антиугорські білборди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі