субота, 24 листопада 2007 13:50

На В"єтнам та Філіппіни насуваються потужні циклони

На В"єтнам і Філіппіни насуваються циклони, які загрожують регіону сильним вітром і проливними дощами. У зв"язку з цим ухвалено рішення про евакуацію сотень тисяч жителів прибережних районів, передає Associated Press з посиланням на місцеві власті.

До Філіппін наближається тайфун "Мітаг", швидкість вітру якого досягає 175 км/ч. Близько 194 тис. людей вже покинули свої будинки і перебралися в безпечні райони острова Лусон на півночі країни.

В"єтнамські власті почали евакуацію близько 200 тис. людей з південного побережжя країни. Очікується, що сьогодні на узбережжя Південно-Китайського моря обрушиться тайфун "Хаджібіс" із швидкістю вітру 133 км/ч. Раніше на цьому тижні "Хаджібіс" забрав життя 13 людей на Філіппінських островах.

Нагадаємо, 15-16 листопада над іншою азіатською державою Бангладеш пройшов потужний ураган "Сідр". В результаті розгулу стихії (швидкість вітру перевищувала 250 км/ч) загинули більше 3,1 тис. людей. Десятки тисяч жителів лишилися без даху над головою, а мільйони - без електропостачання. Крім того, близько 3,2 млн. було евакуйовано, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «На В"єтнам та Філіппіни насуваються потужні циклони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі