вівторок, 20 серпня 2013 18:36

На відкритті Сорочинського ярмарку підняли прапор Росії
17

Фото: Фото: Сергій Рибалко

У вівторок, 20 серпня, у селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області відкрили Національний Сорочинський ярмарок. На нього приїхав віце-прем'єр міністр України Олександр Вілкул. Під час його промови на сцені підняли прапор Росії, українського не було взагалі.

На відкритті на площі перед головною сценою зібралось близько 500 осіб, переважно молодь й пенсіонери. Частина всілася на прості дерев'яні лавки, решта зайняли місця в кафе навпроти.

"Сорочинський ярмарок важливий культурологічний захід нашої національної самоідентифікації, – повідомив Олександр Вілкул. - Він має стати нашим ідеологічним брендом, який ми завжди будемо підтримувати. Адже ми - українці й в нас є традиції, які шануємо".

У цей час на сцені двоє жінок у національних костюмах підняли російський прапор.

"Оце тобі й на, традиції. А де прапор України, ми що, вже в Митний союз увійшли, - обурилась Ніна Аргенська з Дніпропетровська. – Ні дня без політичних провокацій не обійдуться. Це ж ярмарка! Тут люди приїхали відпочити від ваших закидонів".

В адміністрації ярмарки говорять, що прапор підняли учасниці хору з російського міста Орел "Русская песня". Зробили це з власної ініціативи.

"Вони вийшли на сцену якраз перед виступом головних гостей. В руках уже був прапор, бо вони представляють саме Росію, - говорить Тетяна Любченко з адміністрації ярмарку. - На їх місці міг бути будь-який інший хор і з України, з Азербайджану".

Зараз ви читаєте новину «На відкритті Сорочинського ярмарку підняли прапор Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

294

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі