понеділок, 18 березня 2019 22:40

На виборах президента буде безпрецедентна кількість спостерігачів - ЦВК

На виборах президента буде безпрецедентна кількість спостерігачів - ЦВК
139 організацій зареєструвались спостерігачами. Фото: "Корреспондент"

На виборах президента України спостерігачами зареєструвалася безпрецедентну кількість українських неурядових організацій.

В ефірі "Громадського" про це повідомила член Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька.

Спостерігачами на виборах в Україні можуть бути національні неурядові організації та іноземці - від іноземних держав або міжнародних організацій.

"У цьому році безпрецедентну кількість - 139 неурядових українських організацій зареєструвалися в якості спостерігачів. Ми були дуже суворі в перевірці документів у Центрвиборчкомі: для нас ключовим критерієм є дійсний факт існування цієї організації, і обов'язково в статуті, як вид діяльності організації має бути спостереження за виборами", - розповіла Бернацька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна залетіти на 3 роки: чим не треба займатися в кабінці для голосування

За її словами, на сьогодні вже зареєстровано близько тисячі іноземних спостерігачів.

Бернацька зазначила, що ЦВК поки не знає, які результати перевірки правоохоронцями заяви "Нацдружин" про можливість застосування сили під час виборів.

Кандидат у президенти, комік Володимир Зеленський почав стрімко втрачати підтримку українців на виборах президента України.

Зараз ви читаєте новину «На виборах президента буде безпрецедентна кількість спостерігачів - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі