субота, 08 червня 2024 19:57

На вечірку КиївПрайду заявились представники ТЦК: намагалися забрати чоловіків на ВЛК

На вечірку КиївПрайду заявились представники ТЦК: намагалися забрати чоловіків на ВЛК
На вечірку КиївПрайду заявились представники ТЦК. Фото: РБК-Україна

Під час підготовки до ЛГБТ-вечірки у київський артцентр Closer прибули працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки Подільського району міста.

У "КиївПрайді" заявили, що це є проявом тиску на прайд-рух. Свою позицію громадська організація висловила у соцмережах.

8 червня організація UkrainePride організовувала вечірку "Рейвах Прайд". Там мали виступити квір-артисти й артистки, а також представники організацій та формацій, що "виступають за безпечні простори й можливості для ЛГБТІК-спільноти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Женя Галич публічно підтримав ЛГБТК+ спільноту

Втім, туди прибули працівники київського ТЦК. Як розповіли у "КиївПрайді", вони перевіряли документи в усіх присутніх та намагалися забрати на проходження військово-лікарської комісії тих чоловіків, які не мали з собою необхідних документів.

У громадській організації заявили, що не скасовуватимуть захід і проводитимуть вечірку "в напружених умовах". Водночас там кажуть, що розцінюють таку подію як тиск на прайд-рух в Україні.

Там також запевнили, що й надалі проводитимуть свої заходи, попри складні умови.

16 червня в Україні відбудеться Марш рівності, який востаннє проходив у Києві ще у 2021 році.

Захід буде проходити у київському метро через воєнний час. Про це повідомляє пресслужба КиївПрайд.

Захід відповідатиме усім безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Команда КиївПрайду веде переговори з військовою адміністрацією.

Організатори повідомляють, що з безпекових міркувань, у Марші зможе взяти участь обмежена кількість людей - не більше 500 людей, серед яких активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери.

Зараз ви читаєте новину «На вечірку КиївПрайду заявились представники ТЦК: намагалися забрати чоловіків на ВЛК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі