пʼятниця, 25 квітня 2008 14:20

На україно-російському кордоні розстріляли росіянина

Російські прикордонники застрелили людину, свого громадянина, який віз із України запчастини до сільгосптехніки. Він вже перетнув кордон і був на російській території.

Машину вже на території Росії помітили прикордонники РФ. Як потім вони розповіли українським колегам, зробили три попереджувальні постріли й шість на ураження. Українців дії колег здивували.

Всі шість куль влучили в машину. Одна з них тяжко поранила водія. Свідків події з українського боку не було.

Прикордонники, Служба безпеки, міліціонери та прокуратура про інцидент дізналися від росіян. Тому перше питання в місцевих правоохоронців, які прибули на місце, - як машина й тіло опинились на українському боці.

Російські прикордонники відповідають: машина з пораненим водієм, втративши керування, сама відкотилася на українську територію. У хлопця вистачило сил вийти з УАЗу, але після цього він помер майже миттєво.

Загиблого хлопця, кажуть прикордонники, за українськими законами можна вважати порушником державного кордону, але не можна назвати контрабандистом. Вартість краму, який був в УАЗику, не тягне на 250 тисяч гривень. А це "стартова" сума, щоб вважати вантаж контрабандою.

Розслідувати обставини загибелі громадянина сусідньої держави будуть російські правоохоронці. Днями місцева міліція передасть їм тіло й матеріали справи, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «На україно-російському кордоні розстріляли росіянина ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі