вівторок, 17 червня 2008 08:16

На Тернопільщині на присадибній ділянці знайшли 648 снарядів

У Тернопільській області на присадибній ділянці виявили склад із 648 артилерійськими снарядами.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в Центрі пропаганди обласного управління МНС, спочатку до рятувальників звернувся селищний голова села Кам"янки Підволочиського району, якому мешканка села повідомила, що у себе не городі натрапила на великий снаряд.

Піротехнічна ж група, провівши контрольне обстеження території, натрапила на ціле сховище німецьких артилерійських боєприпасів. В землі виявилось 648 снарядів калібром від 50 до 75 мм. В УМНС зауважили, що на таку кількість вибухово-небезпечних предметів, знайдених в одному місці, сапери на Тернопільщині натрапляють вперше.

У цьому році піротехніки області вже друге натрапляють на масштабний склад застарілих боєприпасів. Як повідомлялося, на початку квітня сапери вилучили 382 снаряди часів Першої Світової війни, які знаходились в землі на території хлібоприймального підприємства ПАП "Агропродсервіс", що в місті Козова.

Всього з початку року на Тернопільщині саперами виявлено та знешкоджено більше тисячі одиниць боєприпасів часів війни, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині на присадибній ділянці знайшли 648 снарядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі