вівторок, 16 вересня 2014 14:37

На танкодромі під Києвом показали бойові танки, ексклюзивні мотоцикли і концерт
13

Фото: www.facebook.com/groups/tankbataljon/

 

Бійці 3-го окремого танкового батальйону "Звіробій" відзначили у неділю 14 вересня у навчальному центрі "Десна" День танкіста. Підтримати вояків, які незабаром мають вирушити у зону АТО, приїхали байкери з Києва, Дніпропетровська, Кривого Рогу. Разом з волонтерами вони передали танкістам матеріальну допомогу: харчі, фрукти та необхідні воякам речі та ліки. Співачка Соломія Вітвіцька з командою яскравих виконавців улаштували концертну програму. Візит байкерів організував президент фестивалю "Тарасова Гора" Ашот Арушанов.

Перед офіційною частиною свята гості танкового батальйону побували на танкодромі, де на власні очі побачили показові навчання бойової техніки. Після цього стоголосим "Слава!" вшанували пацієнтів військового госпіталю. Тим часом бійці батальйону "Звіробій" вишикувалися на стадіоні навчального центру.

"Повернуся, тільки жди. І не зич добра", - декламував боєць присвяту родинам українських військових. Повернення додому "Звіробоїв" чекають у Львові та Херсоні, Вінниці та Києві, Чернівцях та Черкасах, Луцьку та Полтаві, у десятках сіл Волині, Прикарпаття та Поділля.

Відмінники бойової підготовки отримали заохочення: кевларові шоломи, тільники, в'язані шапки. Цими та сотнями інших украй необхідних речей батальйон намагаються забезпечити волонтери.

Наприкінці врочистостей командир батальйону полковник Сергій Горбачов виголосив обітницю вірності Українській Державі. "З вірою - в бій, Звіробій!" - закликав бійців комбат. "Смерть ворогам!" - відповіли ті. Неформальне гасло батальйону: "А нас рать!".

Вояків і гостей святкування частували печеною картоплею та кашею з польової кухні, яку привезли з собою мотоциклісти. Виступили гурти "Українські Барви", Social Glasses, Vroda, актриса Римма Зюбіна, співаки Світлана Тарабарова, Tania BerQ, Нікіта Полетило, Сергій Гладир, Олег Кензов. Привітав танкістів з їх професійним святом і лідер гурту "Танок на майдані Конго" Олег "Фагот" Михайлюта. Не залишила байдужою ні солдатів, ні тих, що приїхали висловити їм свою вдячність і підтримку, а особливо численних дітлахів стала можливість покататися на ексклюзивних мотоциклах. Малі й дорослі з цікавістю залазили всередину танків.

Перед шостою вечора стадіон спорожнів. "Свято святом – а вечеря за розкладом", - казали, повертаючись у казарми, вояки. Вони живуть за бойовим часом.

 

Долучитися до допомоги бійцям можна перерахувавши кошти волонтерам: номер карти "Приватбанку": 4149 4377 3129 0555 (отримувач Федорак Захар Любомирович).

 

Зі списком необхідних батальйону речей можна ознайомитися у спеціальній групі в мережі Facebook: https://www.facebook.com/groups/tankbataljon/. Там же, у волонтерів можна уточнити всі деталі щодо допомоги бійцям.

Зараз ви читаєте новину «На танкодромі під Києвом показали бойові танки, ексклюзивні мотоцикли і концерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі