вівторок, 15 березня 2022 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

На рахунок для підтримки ЗСУ продовжують "падати" гроші: Нацбанк назвав суму 

На рахунок для підтримки ЗСУ продовжують "падати" гроші: Нацбанк назвав суму 
Триває 20 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/photos

Станом на 15 березня українці та громадяни інших країн перерахували на спецрахунок для підтримки Збройних сил України 11,75 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

"Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти. Майже 3,4 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті", - ідеться в повідомленні.

Національний банк вже перерахував на потреби військових – майже 11,7 млрд грн. На зараз залишок коштів на спецрахунку становить близько 67,6 млн грн. Рахунок можна поповнити за реквізитами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає додаткові $200 млн від Світового банку

На спецрахунок Нацбанку для гуманітарних потреб надійшло 260,75 млн грн.

"Понад 128 млн грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті. Наразі залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики становить 260,75 млн грн", - додали у фінустанові.

Цей рахунок можна також поповнити за реквізитами.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «На рахунок для підтримки ЗСУ продовжують "падати" гроші: Нацбанк назвав суму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі