четвер, 15 травня 2008 12:44

На Позняках у Києві відкрилася сучасна школа-дитячий садок

На житловому масиві Позняки в Києві відкрилася нова сучасна школа-дитячий садок "Перевесло", повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Відкриваючи цей навчальний заклад, мер Києва Леонід Чернівецький відзначив: "Наразі не лише будуються нові навчальні заклади, а й відновлюються вже існуючі, які раніше були перепрофільовані або здані в оренду. Зараз ми повертаємо профіль приміщенням дитячих садків, які орендують інші структури. Вже відновили свою роботу 419 груп дитячих закладів – це рівнозначно будівництву 34 нових дитячих садочків".

За словами столичного градоначальника, школа-дитячий садок "Перевесло" розрахована на 240 дітей (шість дошкільних груп і п"ять класів). Двір навчального закладу оснащений сучасним ігровим і спортивним обладнанням. Діти дошкільного й молодшого шкільного віку, що навчаються тут, зможуть відвідувати басейн і спортивний зал. Також у школі-дитячому садку відкритий сучасний комп"ютерний клас, бібліотека, кабінет іноземної мови й методичний кабінет.

Л.Чернівецький також відзначив, що на будівництво цієї школи-дитячого садка було витрачено майже 47 млн грн, і додав, що цього року планується будівництво ще двох нових дитячих садків у Деснянському районі й ще одного в Дарницькому районі Києва.

Також мер підкреслив, що для того, щоб забезпечити якість освіти й залучити кваліфікованих педагогів, введена 20% муніципальна надбавка до посадового окладу столичних учителів, а до кінця цього року доплату планується збільшити до 1000 гривень, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «На Позняках у Києві відкрилася сучасна школа-дитячий садок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі