неділя, 29 травня 2022 12:54

Спецтема: Війна Росії проти України

На понівеченій Чернігівщині встановлять модульні будинки

На понівеченій Чернігівщині встановлять модульні будинки
Це модульний будинок із США. Такі встановили у низці регіонів України, як тимчасову оселю для переселенців. Фото: facebook.com/Віктор Микита

У Чернігівській області найближчими тижнями встановлять кілька тимчасових модульних містечок для мешканців найпостраждаліших мікрорайонів Чернігова й околиць.

Села навколо обласного центру постраждали від атак окупантів найбільше, повідомив голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус у Тelegram.

"Мені б не хотілося, щоб мешканці Чернігівщини жили в тимчасовому житлі. Але ми змушені це зробити, тому що на відновлення потрібні трудові й фінансові ресурси. Це - тимчасовий захід", - написав Чаус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суцільні руїни: показали розбомблений готель "Україна" в Чернігові

Приблизно 3 тис. будинків мешканців Чернігівщини пошкоджені або зруйновані війною вщент, за даними голови ОВА.

"Левова частка зруйнованого житла - у мікрорайоні Бобровиця обласного центру. Працюють комісії, які фіксують збитки", - підсумував він.

У Чернігівській області за період активних бойових дій загинули більш ніж 500 осіб, поранені - понад 1,5 тис. Здеьільшого поранені й загиблі - це мешканці Чернігова й населених пунктів поруч із ним.

В області продовжують знаходити тіла розстріляних українців і фіксувати злочини РФ.

Зараз ви читаєте новину «На понівеченій Чернігівщині встановлять модульні будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі