четвер, 25 грудня 2014 23:19

На Полтавщину від ООН надійшла допомога вимушено переселеним
6

Сьогодні у курортний Миргород прибула гуманітарна допомога для вимушено переселених осіб від Організації Об'єднаних Націй.

Це місто Полтавщини є найбільш привабливим для переселенців із Донбасу. На обліку вже перебуває більше 2000 осіб.

"Миргород третє місто в області після Полтави і Кременчука по кількості переселенців. Але якщо брати по кількості населення, то Миргород менший від Полтави десь у 10 разів, від Кременчука близько у 8. То ж наше місто набагато менше і має набагато менші можливості для забезпечення нормальних умов для переселенців",– говорить міський голова Миргорода Сергій Соломаха.

Сьогоднішня гуманітарна допомога - це перший транш. Допомога склала 700 продуктових наборів. Ними планують забезпечити виключно соціально незахищені версти переселенців. Її отримають багатодітні сім'ї, інваліди, вагітні жінки, діти-сироти. За кілька днів має надійти другий транш. Він передбачає забезпечення суто багатодітних сімей.

"За час незалежності Україна вперше стикнулася із такою проблемою, як вимушено переміщені особи в середині країни. Ми не були готові стикнутися із такою кількістю осіб, які приїхали в наші міста і, зокрема, у Миргород, і з такою кількістю їхніх проблем, тому що ми можемо тільки уявити собі, що ці люди пережили. Вони іноді змушені були бігти звідти в тому, у чому стояли. У такий момент соціального виклику нам не обійтися без зовнішніх інвестицій. Це ті міжнародні організації, котрі готові прийти у Миргород і взяти частину вирішення проблем переселенців на себе",– пояснює Надія Тимошенко, координатор регіональної програми розвитку ООН "Гуманітарна допомога вимушено переміщеним особам в Україні".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщину від ООН надійшла допомога вимушено переселеним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі