вівторок, 13 травня 2008 13:57

На Полтавщині з"явиться пам"ятник коту Леопольду

Пам"ятник героям мультфільму про кота Леопольда скоро з"явиться в місті Комсомольськ Полтавської області. Восьмилітній автор скульптури, Богдан Безлуцький, каже, що діти і дорослі, які посварилися, неодмінно помиряться біля цього пам"ятника.

Скульптуру виготовить місцевий скульптор Олег Рябо. Її встановлять в парку культури і відпочинку або на міській набережній до дня заснування міста - 29 листопада, повідомила начальник відділу культури і туризму Комсомольської міськради Ірина Зеленська.

Вона розповіла, що робота Богдана під назвою "Дружба" перемогла в конкурсі дитячих декоративних скульптур, який ініціював і фінансово підтримав клуб почесних громадян міста.

"В цілому 150 дітей виготовили ескізи майбутніх скульптур з пластиліну, гіпсу, тіста. За перше місце переможці отримали 500 гривень премії, за друге - 300, за третє - 200 гривень для кожної вікової категорії", - зазначила Зеленська.

До речі, в Комсомольську вже встановлені пам"ятники Святому Миколі, торговці насінням і сантехніку. А ось пам"ятник ще одному всіма улюбленому мультиплікаційному герою - поросяті Фунтику - був встановлений в серпні минулого року в Севастополі, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині з"явиться пам"ятник коту Леопольду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі