понеділок, 12 травня 2008 17:55

У Комсомольську поставлять пам"ятник коту Леопольду

150 дітей комсомольчан виготовили ескізи майбутніх великих скульптур із пластиліну, гіпсу, тіста. Дві найкращі встановлять у місті поблизу РАЦСу, в парку культури й відпочинку або на міській набережній.

— Діти повинні були не лише придумати оригінальний ескіз майбутньої скульптури, а й написати свою легенду про неї, — розповідає 36-річна Ірина Зеленська, начальник відділу культури і туризму Комсомольської міської ради. Проведення в Комсомольську конкурсу дитячої декоративної скульптури ініціював та фінансово підтримав клуб почесних громадян міста. Його члени мають найбільші досягнення перед містом. Нині в ньому десять осіб. Вони підтримують загальноміські акції.

Учасників конкурсу розділили на дві вікові категорії: 8–12 років та 13–17.

Переможцями конкурсу стали двоє. 8-річний Богдан Безлуцький запропонував у місцевому парку культури встановити скульптуру "Дружба". Вона зображує героїв мультфільму "Пригоди кота Леопольда". За задумом автора, діти й дорослі, які посварилися, повинні  помиритися біля пам"ятника.

А Ольга Зілінська запропонувала встановити в парку скульптуру "Восьминіг-зростомір". Ставши поряд із нею, діти зможуть побачити, наскільки вони виросли.

Члени оргкомітету конкурсу виділили найактивнішу учасницю — 15-річну Аліну Олексієнко. Вона подала на розгляд чотири роботи.

За перше місце переможці отримали 500 грн премії, за друге — 300, за третє — 200 грн для кожної вікової категорії.

Дві найкращі скульптури до 29 листопада, дня заснування Комсомольська, встановлять у місті. Їх виготовить місцевий скульптор Олег Рябо. Він автор пам"ятників бабусі, яка торгує насінням, та сантехніку, що вилазить із каналізаційного люка. Найцікавіші ідеї скульптур інших дітей  комсомольчан поступово втілюватимуть у життя.

Зараз ви читаєте новину «У Комсомольську поставлять пам"ятник коту Леопольду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі