понеділок, 09 червня 2008 18:16

На острові Хортиця пройшов етнографічний фестиваль

Перший етнографічний фестиваль на Хортиці об"єднав українців з усіх куточків світу. На козацький острів з"їхалися понад чотириста учасників з України, Англії, Канади та США. Кожен привіз з собою грудочку землі, аби згодом створити "курган єднання". Розпочали святкування з ушанування пращурів тризною. Майстрині з вишивки та плетіння бісером, художники й гончарі організували містечко народних ремесел, де проводили для всіх охочих майстер-класи.

Розважали гостей співом кобзарів, козацькими забавами та показовими виступами бойового мистецтва спас. Частували – кулішем. Чоловіки змагались за п"ять кілограмів сала, а жінки насолоджувались показом мод від Оксани Караванської та Михайла Вороніна. У демонстрації етнічної колекції взяли участь двадцять відомих жінок України. Учасниці кажуть, носити одяг з льону приємніше, аніж із розкішних тканин.

Фестиваль пройшов під гаслом: "Схід і Захід разом". Цілий день танцювальні та естрадні колективи демонстрували свою майстерність, браталися та обмінювались досвідом. Організатори сподіваються наступного року збільшити масштаби, щоб досягти рівня Сорочинського ярмарку, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «На острові Хортиця пройшов етнографічний фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі