середа, 25 липня 2007 13:09

На місці фосфорної аварії споруджують дамбу

Військовослужбовці Збройних Сил України, разом з іншими спецпідрозділами продовжують проведення планових заходів з ліквідації наслідків аварії поблизу Ожидова на Львівщині.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міноборони, станом на 12.00 офіцерами та військовослужбовцями служби за контрактом зібрано понад 1400 кілограмів фосфору та закладено близько 800 мішків з сумішшю в дамбу для утримання забрудненої води.

Герметизовано 2 цистерни та ведеться підготовка до завантаження на залізничні платформи. Решта цистерн очищуються ззовні від жовтого фосфору особовим складом 704-го окремого полку РХБ захисту 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України. До рекультивації забрудненої фосфором території залучено 5 бригад цього полку у кількості 15 осіб.

Чотири одиниці спеціальної техніки АРС-14 залучені до подачі піни на пошкоджені цистерни та забруднену територію, підвозу води для заправки піноутворювачів та ще дві для заправки водою пожежних автомобілів.

Військовослужбовці 28-го спеціального епідеміологічного загону Західного регіону Збройних Сил України проводить забір проб на визначення сполук фосфору у регіонах можливого забруднення Львівської області. За результатами досліджень перевищення гранично допустимої концентрації сполук фосфору в повітрі, воді та на суші не виявлено, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На місці фосфорної аварії споруджують дамбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі