субота, 03 липня 2010 14:37

На Львівщині масово трапляються дорожні аварії (ФОТО)

За 4 дні - 29 червня-2 липня у Львові сталося по 3-4 аварії на добу з людськими жертвами. За два дні липня – 9 пригод.

29 червня зранку на вулиці Стрийській зіткнулося одразу чотири автомобілі – "Міцубіші", "Мазда"та два "ВАЗи". В обід зіткнулося дві маршрутки. В одній 20-річна студентка з Жидачівського району Львівщини переламала передні зуби, упавши на поручні автобуса "Богдан". Увечері в селі Побужани на Київській трасі зіткнулися "ВАЗ" та вантажівка "Сканія". Водій "ВАЗу" загинув на місці. Через годину на Липинського знову зіткнулися три автомобілі – "Сітроен", "Фольксваген" та "Шкода". 33-річного та 32-річного пасажирів "Фольксвагена" повезли у лікарню.

30 червня по обіді на проспекті Чорновола міська маршрутка N24 знову наїхала на 21-річну львівську дівчину зі Стрийського району. Вона вдарилася головою об бордюр, на який її відкинуло. У реанімацію потрапила з переломом черепа, забоєм головного мозку важкого ступеню, крововиливом у мозок. На сусідній вулиці Липинського через годину під "Ауді" потрапив семирічний хлопчик. У дитини - струс мозку.

Учора аварії досягли піку. Спочатку знову зіткнулися три автомобілі на трасі Київ-Чоп у селі Підбірці. Водій "Деу-Ланоса" робив обгін та виїхав назустріч "Міцубіші", не зупинився і наїхав на наступний "ВАЗ". У "Ланосі" загинули водій і два пасажири. 6 пасажирів з двох інших автомобілів, усі віком 21, 23, один -35 років, у реанімації.

В обід у селі Ясениця Старосамбірського району на гірській дорозі Львів-Ужгород 17-річний хлопець з цього села їхав саморобним автомобілем. Його виготовив сам на базі "ГАЗ-66". На спуску не зміг загальмувати і перекинувся в обрив. Помер по дорозі в лікарню.

Увечері в Трускавці травмувалися дві киянки. 26-річна та 52-річна жінки відпочивали у санаторії "Перлина Прикарпаття". Вони каталися містом у туристичній кареті, упряженій двома кіньми. Несподівано на карету наїхав "ВАЗ" із нетверезим водієм, карета перевернулася. Погонич і туристки - у лікарні, водій "ВАЗу" відбулися переляком, коні не постраждали.

"Парадокс, але найбільше аварій трапляється на добре відремонтованих дорогах. Наприклад, на виїзді зі Львова – Стрийській, Чорновола, на міжобласних та державних трасах, - пояснила Світлана Добровольська із обласного управління ДАІ. - Добра дорога підштовхує водіїв розганятися. Улітку за кермо сідають всі – і досвідчені водії, і ті, які взимку не ризикують виїжджати. Плюс пікніки почалися, частіше повертаються в місто у нетверезому стані".

Також більше часу на вулицях проводять студенти, до міста приїжджає молодь, абітурієнти із сіл, які не звикли до посиленого руху транспорту, додали у ДАІ.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині масово трапляються дорожні аварії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі