вівторок, 08 квітня 2008 10:40

На Львівщині через витік нафти забруднено 200 кв.м землі

На Львівщині стався витік нафти з нафтогону "Дружба". До розгерметизації труб призвело несанкціоноване врізання в підземну магістраль на 119 км ділянки "Броди-Держкордон", біля смт Гніздичів (Жидачевський район).

Як повідомляє прес-служба МНС, в результаті витікання нафти забруднено близько 200 квадратних метрів землі, в охоронній зоні.

Для ліквідації аварії подача нафти була призупинена майже на годину. О 14:33 аварійно-відновна бригада підприємства "Сколе" ліквідовувала витікання і провела роботи зі збирання нафти з ґрунту, подача нафти була відновлена. Загрози населенню і навколишньому середовищу, за даними міністерства, немає.

На місці події працювала оперативна група Головного управління МНС України у Львівській області.

Нафтогін "Дружба" протяжністю близько 6000 кілометрів є найбільшою системою трубопроводів в світі. Північна ділянка нафтогону проходить територією Білорусі, Польщі і Німеччини, а південна - України, Чехії, Словаччини і Угорщини.

Останніми роками по основному, західному, напрямку нафтогінної системи "Дружба" перекачується до 70-80 млн тонн на рік. Ця нафта використовується на потужних нафтопереробних заводах, розташованих в Мозирі (Білорусія), Плоцьку (Польща), Шведте (Німеччина).

Несанкціоновані врізання в нафтогін явище не рідкісне. Буквально нещодавно, 15 березня, в Бродському районі Львівської області через стороннє втручання витекло близько тонни сировини, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині через витік нафти забруднено 200 кв.м землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі