четвер, 12 вересня 2019 20:23

На кого в новому уряді варто персонально звернути увагу: думка експерта

На кого в новому уряді варто персонально звернути увагу: думка експерта
Леонід Швець: Ситуація з Аваковим трохи б'є по Зеленському. Мовляв, він демонструє слабкість. Фото: Сергій Старостенко

Нові міністри мають правильну базову ідею: в Україні має бути менше державного впливу. Варто відпустити українців і вони самі знайдуть можливості для добробуту.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить політичний оглядач Леонід Швець.

"Поки не зрозуміло, як будуть реалізовувати це, але сигнали позитивні. Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет сказав, що з 1 жовтня не буде паперового документообігу. Це вражає.
Ситуація з Аваковим трохи б'є по Зеленському. Мовляв, він демонструє слабкість. Є сфера, у якій не готовий змінювати правила гри. Але він почув тиск суспільства. Заговорили, що лишають Авакова до Нового року. Президент чутливий до суспільної думки. Реагує", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, чи варто боятися політичних репресій після скасування недоторканості

За його словами у новому кабміні є люди, на яких персонально слід звернути увагу.

"Добре, що в уряд пішов Дмитро Дубілет (IT-директор Привату, співзасновник мобільного банку monobank. - Gazeta.ua). Він дуже затребуваний на ринку. Може піти з уряду і заробляти грубі гроші. У владу він пішов з цікавості. Вірить, що може зробити щось гідне уваги.
До виборів говорили, що команда Зеленського здасть Україну Кремлю. Зараз виникає питання, чи дійсно віце-прем'єр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба й міністр закордонних справ Вадим Пристайко робитимуть це? У їхніх професійних і особистих якостях ніхто не сумнівається. У важливих державних сферах стоять сильні запобіжники - правильні люди", - додає політичний оглядач.

Повне інтерв'ю з Леонідом Швецем читайте у журналу "Країна" від 12 вересня.

Зараз ви читаєте новину «На кого в новому уряді варто персонально звернути увагу: думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі