середа, 11 вересня 2019 20:23

Розповіли, чи варто боятися політичних репресій після скасування недоторканості

Розповіли, чи варто боятися політичних репресій після скасування недоторканості
Леонід Швець: Зараз ніхто не може заважити "Слузі народу" робити, що вони вважають за потрібне. Фото: Сергій Старостенко

Верховна Рада не відмінила депутатську недоторканість, а врегулювала її.

Пояснює в інтерв'ю журналу "Країна" політичний оглядач Леонід Швець.

"Діє лише тоді, коли депутат займається своєю політичною роботою: виступає з промовою, готує запит. Але не поширюється на його особисте життя поза політикою. Зміна має пройти суспільну перевірку. Важливо, щоб у випадку порушення правоохоронців не стримував статус депутата. Нехай вже і доторканого", - наголошує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є сфери, куди нова влада лізти боїться, - тому лишили Авакова

Раніше зняти з депутата недоторканість було справжньою проблемою, згадує експерт.

"Маючи одностайну більшість, Володимир Зеленський міг би це зробити одним помахом руки. Тож це не є великим здобутком для нової влади. Зараз ніхто не може заважити "Слузі народу" робити, що вони вважають за потрібне. Захочуть і проголосують за те, щоб завтра ми вимірювали температура не за Цельсієм, а за Фаренгейтом.
Острахи репресій проти опозиції - це питання не до законодавців, а до якості правоохоронної системи, перед якою ніхто не захищений", - додає Леонід Швець.

Повне інтерв'ю з Леонідом Швецем читайте у журналу "Країна" від 12 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чи варто боятися політичних репресій після скасування недоторканості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі