понеділок, 24 січня 2011 09:21

На Херсонщині розгорівся міжнаціональний конфлікт через цвинтар

На Херсонщині розгорівся міжнаціональний конфлікт через цвинтар

У селі Дружнє, що на Херсонщині, спалахнула ворожнеча між місцевими селянами-українцями та членами місцевої громади курдів, яки приїхали до України під час вірмено-азербайджанського конфлікту.

Як повідомляється, головною причиною сварки став цвинтар, центральну дорогу до якого перекопав один з курдів. Мешканцям села він запропонував заносити небіжчиків з заднього входу.

Натомість, місцеві розцінили це як святотатство. Тим паче, курди своїх родичів ховають окремо.

"Кривдник", натомість, не розуміє, у чому справа, тому що за документами земля його.

Активісти з об'єднання "Свобода", яке виступає проти прав іноземців на українську землю, склали листа до прокуратури зі скаргою на курдську громаду.

У сільраді заявили, що виною всьому – помилка при розпаюванні. Мовляв, село дуже старе, будувалося не за генпланом, і дорогу, через яку виникла суперечка, не було зазначено.

Курда змусили вирівняти дорогу і повернути селу. Але розбурхані мешканці тепер бояться помсти. Після вуличних бійок із курдами селяни готуються до серйознішого нападу, та, за їх власними словами, сплять озброєні.

Курди, у свою чергу, запевняють, що не мають наміру вступати у силове протистояння.

Нагадаємо, курди - східний народ. Їхня територія, Курдистан, наразі поділена між чотирма країнами. Це один із найбільших розділених народів у світі. Віросповідання: іслам сунітський та шиїтський, алевізм, езидизм.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині розгорівся міжнаціональний конфлікт через цвинтар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі