субота, 22 березня 2008 11:18

На ФМ-радіостанціях українських пісень - одна з 10-20

Чернівецька обласна рада пропонує Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення позбавити права мовлення і ліцензій радіо FM "Сіті", радіо "Люкс"-FM, радіо-"Станція" та "Ретро-FM") за недотримання ліцензійних умов щодо наповнення радіоефіру україномовним аудіопродуктом.

Як повідомив УНІАН депутат Чернівецької обласної ради від фракції "Наша Україна" Петро Кобевко, облрада двічі зверталася до Нацради з питань телерадіомовлення та РНБО з проханням звернути увагу "на іноземну інтервенцію на радіо" і двічі отримувала відповідь, що на FM-радіо звучить 50% україномовного продукту.

Депутати цьому не повірили і створили відповідну комісію, яка впродовж майже трьох місяців (з грудня минулого року до середини лютого цього року) власними силами проводила на Буковині моніторинг FM-ефіру.

За словами Кобевка, за результатами моніторингу було встановлено, що на чотирьох з п"яти радіостанцій відсоток україномовного аудіопродукту коливається в межах 4-9%. Депутати назвали лише одну місцеву радіостанцію, в ефірі якої більше української музики.

Депутати облради також вважають, що у порушенні мовного законодавства в радіоефірі винні також окремі посадовці, в обов"язки, яких входить контролювати дотримання радіомовниками ліцензійних умов. Тому облрада пропонує Нацраді з питань телебачення та радіомовлення визнати недоцільним перебування на посаді свого представника у регіоні Петра Шегди та звернути увагу на бездіяльність керівників обласного радіотелевізійного передавального центру та Чернівецької філії центру "Укрчастотнагляду", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На ФМ-радіостанціях українських пісень - одна з 10-20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі