середа, 25 листопада 2009 10:26

На фестивалі в Індії вб'ють 200 тисяч тварин для богині

Тисячі індійців з'їхалися на південні рівнини Гімалайської республіки, щоб відвідати загальновідому Індуїстську ярмарку і принести в жертву тварин і птахів. Вони вірять, що це допоможе здійснити їхні бажання, пише Times Of India.

В більшості районів Індії жертвувати тварин вже давно заборонено, тому жителі районів спільних з Непалом кожні п'ять років їдуть туди на фестиваль, присвячений богині влади Гадхімай.

Один фермер на ім'я Раман Тхакур з індійського міста Сітамархі п'ять років тому приніс в жертву богині 105 буйволів, щоб вона дарували йому сина. Він говорить, що богиня виконали його бажання.

Тисячі чоловіків, жінок і дітей приходять сюди, несучи з собою кіз і півнів, старанно оминаючи карантинні пости на Індо-Непальському кордоні.

"Мій син Вішну хворіє вже багато років і не може ходити. Я збираюся пожертвувати голуба зараз і повернутися з буйволом на наступний ярмарок, щоб богиня змилостивилась і зцілила його", - сказала Калайя Деві, гойдаючи на руках серйозно виснажену дитину, чиї ноги нагадували сірники.

Повідомляється, що у вівторок було ритуально вбито близько 15 тисяч буйволів. Кількість пожертвуваних кіз, півнів і голубів вираховується сотнями тисяч. Як повідомляє Reuters, всього планується убити понад 200 тисяч тварин. Голови храму в Непалі побудували нову бойню і величезну яму для поховання голів убитих тварин. Шкури вбитої худоби купують власники шкіряних заводів в Індії і Непалі.

Уряд Непалу відмовляється заборонити різанину не зважаючи на попередження товариства захисту тварин і ветеринарних експертів, що це може викликати спалах хвороб, подібних до "свинячого" та "пташиного" грипу.

І хоча члени індійського уряду і такі зірки як Бріджит Бардо виступають проти цих вбивств, суть проблеми, можливо, полягає в тому, що їхні голоси не настільки могутні, як голоси уявних богів і демонів в бідних, позбавлених води та електрики індійських селах.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі в Індії вб'ють 200 тисяч тварин для богині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі