неділя, 26 вересня 2010 19:14

На фестивалі "Гайдамака.UA" українська еліта розпивала віскі (ФОТО)
15

26 вересня закінчився триденний фестиваль повстансько-патріотичної пісні "Гайдамака. UA", який проходив у місті Ірпінь (Київська область).  

Біля входу на територію фестивалю висів транспарант "суворо заборонено використання нацистської, антисемітської, українофобської та комуністичної символіки, гасел та закликів. Порушники цього правила будуть видворятися за територію цього фестивалю".

Крім того, за словами організаторів, територія вільна від алкоголю. Проте за пляшкою віскі були помічені журналіст "5 каналу" Роман Чайка, депутат Верховної Ради від НУ-НС Юрій Гримчак, режисер Сергій Архипчук.

Також свято відвідав колишній міністр внутрішніх справ і "самооборонівець" Юрій Луценко.

Всього фестиваль відвідали близько 200 людей. На концерт збиралось до 400. Було обладнано дві сцени - головну та мистецьку, декілька наметів для проведення круглих столів та лекцій, наметне містечко для гостей свята.

У "Гайдамака.UA" взяли учать журналісти "5 каналу", які провели круглий стіл на тему "Як творити нову опозицію", свою нову книгу "Груші в тісті" презентував Юрко Винничук.

Колишній дисидент Василь Овсієнко прочитав лекцію про Василя Стуса, а В"ячеслав Кириленко про студентський рух 80-90-х років ХХ століття.

Співали гурти "Веремій", "Рутенія", "Мертвий півень", "ТНМК", "Гайдамаки". Виступ закінчували гаслом: "Слава Україні", на що публіка хором відповідала "Героям слава". 

Нагадаємо, ініціаторові фестивалю депутату від НУ-НС Олесю Донію заборонили відвідувати захід.

Фото: Андрій Шматов / Gazeta.ua





Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Гайдамака.UA" українська еліта розпивала віскі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі