неділя, 07 вересня 2008 12:20

На фестивалі "Кіно-Ялта 2008" роздали золоті яблука

Головний приз на VIII фестивалі продюсерського кіно України і Росії "Кіно-Ялта" – "Велике Золоте яблуко" – завоював фільм Оксани Бичкової "Плюс один" (Росія). Про це повідомляє прес-центр фестивалю.

Приз "Золоте яблуко" "За найкращу режисерську роботу" журі "Кіно-Ялти 2008" вручило режисеру Роману Балаяну за картину "Райські птахи" (Україна).

"Золоте яблуко" за найкраще виконання жіночої ролі дісталося актрисі Мадлен Джабраїловій — виконавиці ролі в російській картині "Плюс один".

"Золоте яблуко" "За найкращу чоловічу роль" одержав актор Гоша Куценко за роль у фільмі "13 місяців" (Україна).

Спеціальний приз — "За вірність професії" — організаційний комітет і дирекція фестивалю "Кіно-Ялта" вручили режисеру Станіславу Говорухіну.

2-6 вересня в Ялті проходив VIII Міжнародний фестиваль продюсерського кіно Росії та України "Кіно-Ялта". На фестивалі були представлені фільми конкурсної і позаконкурсної програм. У конкурсній програмі брали участь по 4 фільми від Росії і України. Журі фестивалю очолював режисер Павло Чухрай. Гала-покази фільмів позаконкурсної програми проходили для широкої аудиторії просто неба на набережній Ялти. Під час "Кіно-Ялти" також був представлений фестиваль "Забуте кіно" - показано кілька фільмів радянського періоду, які могли б претендувати на актуальність і в наші дні.

Організатором кінофестивалю вже кілька років є компанія "Інтерфест" (Москва), повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Кіно-Ялта 2008" роздали золоті яблука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі