понеділок, 19 вересня 2011 15:09

На фестивалі зі слеклайну ходили по тросу на 15-метровій висоті та виконували сальто
11

Фото: Фото: Олена БОЧКОВСЬКА

Під час третього всеукраїнського фестивалю зі слеклайну учасники ходили по міцній, кольоровій стропі різної ширини, яку натягнули між деревами "у струнку". По ній зазвичай не тільки ходять, але й стрибають, жонглюють та поводять себе як на твердій землі.

Канатоходців назбиралося близько 30-ти. Більшість з них хлопці віком від 10 до 40 років. Деякі мами навчали стрибати та ходити по стропі навіть дошкільнят.

Серйозні траси лишилися для професіоналів: на "хайлайн", натягнутий у 15 метрах над землею між скелею та величезною тополею, ступити наважились всього кілька спортсменів зі страховочною системою.

Номінацій, у яких виступали екстремали: "слек на швидкість"; "слек-уміння"; "слек-тропа" - треба пройти по трасі з кількох слеків між деревами із перепонами; "слек-битва" - двоє на слеку будь що намагаються скинути одне одного вниз; "трюки на слеку" - намагалися встати на ноги зі стільця, що хитається на слеку, зубами підбирали зі слеку гілку акації, стрибали на скакалці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На етапі Кубка світу зі скелелазіння перемогла словенка

Найяскравішим трюком визнали сальто Дмитра Сухорукова з Сімферополя на прізвисько "Діма з Крима" - хлопець зробив сальто назад з положення сидячи на слеку і приземлився на п'яту точку.

Один із найвидовищніших конкурсів фесту – одягання на слеку. Предмети гардеробу – футболку, штани, куртку, шарф та шапку – вдягають на ходу. Шапку треба натягнути на очі та наосліп дійти до фінішу. Вдалося це тільки двом хлопцям – тому ж Дмитру Сухорукову та Віталію Вегері з Києва.

"Я на слеку стою, мабуть, уп'яте, - розповіла Gazeta.ua Наталія із Полтави. – Вчуся ходити швидше вперед, назад і сідати. Поки виходить не дуже, але стараюсь, бо цікаво. Слеклайн розвиває багато груп м'язів, рівновагу та привчає не боятись висоти й незвичних положень. Мені це дуже допоможе, бо я захоплююсь скелелазінням".

Переможцями слеклайн-фестивалю 2011 стали Дмитро Сухоруков – у всіх номінаціях, Віталій Вегера – у "слек-тропі"; серед дівчат - харків'янка Євгенія Панаріна та киянка Ірина Харитонова.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі зі слеклайну ходили по тросу на 15-метровій висоті та виконували сальто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі