пʼятниця, 29 лютого 2008 16:18

На Донеччині затримано ватажка злочинного угрупування

Співробітники Головного управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ затримали ватажка угруповання, що підозрюється у вчиненні розбійних нападів у Донецькій області.

Про це повідомила прес-служба ГУБОП МВС.

За даними прес-служби, у ГУБОЗ МВС звернувся 34-річний житель міста Торез Донецької області й повідомив, що за вказівкою місцевого кримінального "авторитету" 2 чоловіків відібрали в нього автомобіль ВАЗ-2106, побутову техніку, паспорти членів сім"ї й вимагають виплатити 30 тис. доларів.

Він додав, що звернувся в ГУБОЗ МВС тому, що боїться можливих корупційних зв"язків зазначених зловмисників з місцевими правоохоронцями.

ГУМВЗ направило в Донецьку область своїх фахівців, які разом з оперативниками управління по боротьбі з організованою злочинністю Донецької області провели спецоперацію.

У ході оперативних заходів правоохоронці розкрили угруповання, яке займалося вимаганням і розбійними нападами.

При цьому правоохоронці затримали уродженця міста Тореза Руслана С. 1972 року народження - лідера угруповання.

Крім цього правоохоронці вийшли на активних учасників угруповання -- 5 чоловік, уродженців Донецької й Луганської областей.

Співробітники міліції під час обшуку будинку, у якому жив затриманий і його охоронець,

вилучили 8 пістолетів, 9 гвинтівок, (у тому числі з оптичним прицілом), 2 мисливські рушниці, карабін, пневматичну гвинтівку, 4 гранати без детонаторів, 17 саморобних вибухових пристроїв, електродетонатори, патрони, речовини рослинного походження (за попередніми даними марихуана) і близько 100 тис. гривень.

Крім цього правоохоронці вилучили спецспорядження: комплекти камуфльованої форми, маски, бронежилет, лазерні приціли, холодна зброя, газові балончики "Терен 4".

Слідче управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ Донецької області порушило кримінальну справу за частині 2 статті 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу.

Перевіряється причетність членів угруповання до інших злочинів. повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині затримано ватажка злочинного угрупування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі