середа, 26 липня 2006 11:28

На Дніпропетровщині корова привела відразу 4 телят: одного назвали на честь Тимошенко

 

У селі Личково, що в Дніпропетровській області, корова на ім"я Тереза привела відразу 4 телят. Господарі рекордсменки спочатку не знали, що робити з таким приплодом. Ветеринар, якого вони покликали для консультацій, так і не прийшов. Довелося виходжувати телят самостійно.

Усі новонароджені виявилися теличками, яких назвали Кармеліта, Роза, Красуля і Юля.

- Юлю назвала на честь Тимошенко. Юля рветься, щоб нами керувати, я схвалюю її, звичайно. А теличка з її іменем за життя дуже боролася. Я зайшла, а вона в яслах борсається, жити хоче. Красулю назвали на честь батька, якого звали Красенем, а Розу та Кармеліту - на честь героїнь із серіалів, - розповіла господиня корови Лариса Чабан.

Спочатку кожна з теличок важила не більше 15 кілограмів. Це майже вдвічі менше ніж зазвичай. За 3 тижні вони видужали і тепер нічим не відрізняються від своїх одноліток. За день телята випивають 12 літрів молока.

- Всі п"ють з відра, а Юля - тільки з соски, - скаржиться господиня.

За її словами це теля, найжвавіше та найвередливіше.

Батько багатодітного сімейства - сусідський бик Красень, на жаль, своїх дітей побачити не зміг - не дожив до їх народження.

- Та ну, ніхто ж не думав, що стільки буде телят, просто здали його на ковбасу, - чухає потилицю господар Красеня, Олексій Сердюк.

Теличок господиня продавати не планує. Сподівається, що якась з них приведе такий же приплід, пишуть Подробності.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині корова привела відразу 4 телят: одного назвали на честь Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі