понеділок, 15 березня 2010 18:11

На Буковині голова району організував банду земельних махінаторів

На Буковині голова району організував банду земельних махінаторів

Кілька осіб з районної влади Чернівецької області займалися земельними махінаціями. Протиправні дії чиновників зі зміни цільового призначення ділянок завдали збитків державі на суму 2 млн грн.

Власники землі в одну мить позбулися свого майна. Група посадовців своїми підписами та печатками робили із сільськогосподарської ділянки план під будівництво. Таким чином, документи на землю у всіх постраждалих втратили юридичну силу.

"Схему створила група осіб, членом котрих був голова однієї райдержадміністрації" – розповів Gazeta.ua Григорій Полковников, заступник начальника обласного УБОЗ

З неофіційних, проте достовірних джерел, стало відомо, що мова йде про голову Герцаївської адміністрації, Олега Кіцена, 37 років, про котрого ще рік тому прокурор області Йожеф Орос говорив, що у нього "рильце в пушку". УБОЗ поки не коментує причетність Кіцена до цих оборудок.

"Кількість постраждалих сягає 100 осіб. Зловмисники не виготовляли проектної документації та вносили неправдиві дані в державні акти. Громадяни, котрі придбали землю, у подальшому їхня земля і документи на неї будуть визнані недійсними" – прокоментував ситуацію Олександр Чубей, начальник слідчого відділу обласного УБОЗ.

Долю цих земель визначить суд. А це 29 га у приміській зоні. Ціни коливалися від 5 тис грн до 10 тис доларів за сотку. Прокуратура області порушила кримінальну справу. Голова РДА у ізоляторі, решта двоє помічників - на підписці про невиїзд.

Також оперативники покінчили із контрабандним каналом на кордоні із Молдовою. Тоді саме відвантажували контрабандний товар. Замішаних осіб уже звільнили із лав митниці.

"Це саджанці, тобто підкарантинний товар, запчастини, акумулятори, тютюнові вироби, тобто підакцизні речі", – розповідає Полковников.

Вартість рослин - 900 тисяч гривень. Попередньо також встановлено, що на митну територію України впродовж останніх двох років контрабандним шляхом ввезли саджанців на загальну суму понад 1 мільйон 300 тисяч гривень без сплати податків.

Зараз ви читаєте новину «На Буковині голова району організував банду земельних махінаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі