четвер, 22 грудня 2011 17:31

На бандерівській вечірці поїли медовухою
14

Фото: Фото: Наталя Чубенко

У столичному пабі "Будь першим" влаштували бандерівську вечірку.

"Хлопці, кажіть пароль, або вертайтеся додому", - каже на вході до столичного пабу чоловік в упівському строї. Пропускаю тільки тих, хто каже "Слава Україні!" і випиває 50 гр Медовухи. 5 л напою замовили в етнозаповіднику "Мамаєвій Слободі".

Збирається понад сотня учасників. Більшість у вишиванках.

"Просили в упівському одязі прийти, але в мене вдома тільки штани їхні є, - каже 25-річний Дмитро з Харкова. – У роки війни усі однакові штани і взуття носили – і бандерівці, і софєти, і німці. Бо всі з радянських складів одягалися. Бандерівців узнавали по фуражах. Вони носили петлюрівки і мазепинки. У мене ніхто в родині не служив на Бандеру. Просто я Україну люблю і вчив правильну історію в школі".

"А мій прадід був в УПА. Він двох енкаведистів застрелив, бо хотіли його сестру зґвалтувати", - каже 23-річний Роман з Рівного.

Хлопець у Київ приїхав навчатися, тепер живе і працює веб-дизайнером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тернопільській криївці покажуть освіченого і релігійного бійця УПА

Хлопці гортають меню. Пиво по 35 грн, свинні стейки – по 90. Найдорожча страва – фрі-асорті до пива з куркою, сиром і картоплею – за 310 грн.

"Давайте візьмемо по сто грам горілки і вип'ємо за Шухевича, - пропонує один з них. – Ніякої текіли та віскі. Наші діди того шмурдяку не пили, тому до ста років подоживали".

У повстанській формі заходить киянин Остап, 24 роки. У руках тримає макет гвинтівки.

"Собі вбрання у знайомої кравчині замовив. Пошиття обійшлося у тисячу гривень".

Зараз ви читаєте новину «На бандерівській вечірці поїли медовухою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі