четвер, 13 травня 2010 16:33

На аукціон виставили марку ціною $7,5 мільйонів

На аукціон виставили марку ціною $7,5 мільйонів

Рідкісну поштову марку "Treskilling Yellow" продадуть з аукціону. Вартість марки приблизно оцінюється в п'ять мільйонів фунтів стерлінгів ($7,5 мільйонів). Подібної цінності марки вкрай рідко виставляються на торги і тому викликають дуже великий інтерес у колекціонерів.

Ця марка, назву якої можна перекласти як "Трискіллінгова жовта", була випущена в Швеції в 1855 році і входить до числа перших поштових марок цієї країни. На марці зображено герб Швеції, а своєю назвою вона зобов'язана вартості в три Скіллінги (дрібна монета, що існувала в Скандинавії в XIX столітті).

Висока вартість марки пов'язана не лише з її віком, але і з тим, що переважна більшість трискіллінгових марок друкувалися зеленим кольором. Ця марка з невідомої причини була надрукована жовтим, в той час як жовтими були восьмискіллінгові марки.

Скільки всього таких "неправильних" марок було надруковано, невідомо, проте цей екземпляр вважається єдиним збереженим з усього накладу. Останній раз марка виставлялася на торги в 1996 році і була продана за 1,7 мільйони фунтів, встановивши ціновий рекорд на поштові марки, не побитий дотепер.

Аукціон, на якому буде продана "Treskilling Yellow", пройде у Швейцарії 22 травня.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «На аукціон виставили марку ціною $7,5 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі