середа, 20 червня 2007 12:57

На 3,5 років засудили торгівців зброєю, які продавали зенітно-ракетні комплекси

На Луганщині від 3 до 3,5 років в"язниці засудили трьох місцевих мешканців, які намагалися продати два переносних зенітно-ракетних комплекси промислового виробництва марки "Стріла-3".

Такі комплекси знаходяться на озброєнні військовиків та здатні знищувати повітряні цілі на відстані до 5 кілометрів.

Групу зловмисників затримали у селищі Чернухіно на Луганщині у лютому 2007 року в ході спільної операції працівників Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України та Управління БОЗ УМВС України в Луганській області.

У багажнику їхнього автомобіля "Деу-Ланоз" оперативники знайшли два зенітно-ракетних комплекса.

Як з"ясували працівники УБОЗ, ці ракетні установки передав затриманим для зберігання член одного з бандформувань, якого застрелили в середені 90-х років. Через 10 років зловмисники вирішили продати зброю. За кожну ракетну установку вони вони хотіли отримати по $100 тисяч, але потім знизили ціну до $15 тисяч.

За фактом незаконного зберігання, передачі та збуту вогнепальної зброї було порушили кримінальну справу, повідомляє прес-служба ГБОЗ МВС України.

Зараз ви читаєте новину «На 3,5 років засудили торгівців зброєю, які продавали зенітно-ракетні комплекси ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі