пʼятниця, 11 вересня 2009 15:57

МВС України створив відділ по боротьбі з кіберзлочинністю

МВС України створив відділ по боротьбі з кіберзлочинністю

В Міністерстві внутрішніх справ України створений відділ по боротьбі з кіберзлочинністю.

Як повідомляє в п"ятницю департамент зв"язків з громадськістю і міжнародної діяльності МВС України, проблеми протидії злочинам, здійсненим з використанням високих інформаційних технологій і телекомунікаційних систем стають все актуальнішими для України. "Усвідомлюючи ступінь і динаміку розвитку комп"ютерної злочинності в Україні, в структурі департаменту боротьби із злочинами, пов"язаними з торгівлею людьми створений відділ по боротьбі з кіберзлочинністю", - відзначає МВС.

На цей підрозділ покладені функції формування і реалізації державної політики в цій сфері правоохоронної діяльності, розробка методичних рекомендацій протидії злочинів цій категорії, організація міжнародної співпраці в справах про комп"ютерні порушення, розробка і внесення відповідних змін в чинне національне законодавство.

Відділ по боротьбі з кіберзлочинністю виявлятиме і документуватиме організовані групи транснаціонального і регіонального характеру, учасники яких спеціалізуються на скоєнні злочинів з використанням високих технологій і телекомунікаційних систем.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «МВС України створив відділ по боротьбі з кіберзлочинністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі