вівторок, 25 серпня 2009 14:02

МВФ назвав головну проблему Білорусі

МВФ назвав головну проблему Білорусі

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає головною проблемою Білорусі низький рівень золотовалютних резервів, сказав глава Європейського департаменту МВФ Марек Бєлка.

"Низький рівень золотовалютних резервів - це головна проблема... ми обговорюємо її з погляду притоку кредитів і відтоку (коштів) з резервів", - сказав Бєлка на зустрічі з прем"єр-міністром Білорусі Сергієм Сідорським.

Золотовалютні резерви Білорусі на 1 серпня виросли до 3,624 з 3,104 млрд доларів 1 липня. За методикою МВФ резерви на 1 серпня виросли до 3,164 з 2,646 млрд доларів.

Білоруські ЗВР досягли максимуму в 5,7 млрд доларів 1 серпня минулого року і постійно знижувалися до лютого через необхідність витрачати валюту на підтримку курсу. Раніше Мінськ говорив, що в 2009 році чекає зростання своїх ЗВР до 5,87-7,75 млрд доларів.

Як вважають спостерігачі, в даний час Білорусь продовжує розраховувати на кредит від Росії в півмільярда доларів, більше їй позику ніхто, окрім МВФ, не дає, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «МВФ назвав головну проблему Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі