субота, 03 листопада 2007 16:15

Музей шестидесятників і Музей Івана Франка з"являться у Києві

Київський міський голова Леонід Черновецький доручив відкрити в столиці два музеї - Музей шестидесятників і Музей Івана Франка.

Про це повідомляє в суботу 3 листопада прес-служба Київської міськдержадміністрації з посиланням на першого замголаву КДА Дениса Басса.

За словами Басса, з міського бюджету на створення музеїв пропонується виділити 1,5 млн. грн.

Інші планується отримати з державного бюджету. Загалом для створення двох нових музеїв за попередніми підрахунками необхідно витратити 11,5 млн. грн.

"Музей шестидесятників буде створений на вулиці Олеся Гончара, 33-а, експозицію якого сформують в 2008-2009 роках. Під музей Івана Франка приміщення знайдене за адресою вулиця Саксаганського, 93-б. Його відкриття планується на 2011 рік", - сказав Басс.

Крім того, за його словами, найближчим часом передбачається провести ремонтно-реставраційні роботи в п"яти київських музеях. Зокрема, планується реставрувати Музей українського народного декоративного мистецтва, Київський музей російського мистецтва, Музей мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенко, літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова і Український центр народної культури "Музей Івана Гончара". Всі роботи планується завершити до 2011 року. Орієнтована вартість реконструкції цих об"єктів - 31,8 млн. грн.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Музей шестидесятників і Музей Івана Франка з"являться у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі