четвер, 22 серпня 2013 12:19

Мустафа Джемільов вимагає суду для російського актора Паніна

Мустафа Джемільов вимагає суду для російського актора Паніна
Фото: telegraf.com.ua

Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв закликав правоохоронні органи відреагувати на антитатарські висловлювання російського актора Олексія Паніна, з якими той виступив, потрапивши в ДТП у Криму. Про це політик заявив порталу "Крим-Коментарі".

"У США за такі висловлювання він би вже сидів у в'язниці. Це расистські висловлювання! Так, в Росії це проходить, вони можуть безкарно обзивати осіб кавказької національності. Але він повинен розуміти, що знаходиться на території іншої держави ", - підкреслив Джемілєв.

У той же час, він зазначив, що Меджліс не має наміру коментувати слова росіянина.

"Якби ми реагували на кожного виродка, ми тільки цим би і займалися", - додав лідер кримських татар.

У свою чергу, в прес-службі Меджлісу заявили, що Джемілєв найближчим часом направить депутатське звернення до правоохоронних органів з проханням перевірити висловлювання Паніна.

Як повідомлялося, російський актор потрапив у ДТП 21 серпня в Алушті. В автомобіль Fiat 500, де він їхав в якості пасажира, врізався Chevrolet Aveo, яким керував місцевий житель. За словами Паніна, винуватцем аварії став "молодий татарин", який нібито "в'їхав" у задній бампер "Фіата" і намагався за допомогою аварії "заробити грошей". У той же час, ряд видань, посилаючись на очевидців події, повідомили, що Fiat 500, яким керувала знайома актора, зупинився на дорозі, після чого покотився назад і сам врізався в "Шевроле". Після недовгих сперечань з кримчанином Панін поїхав з місця події, залишивши його одного чекати ДАІ.

"Ніякого ДТП не було. Є кримські татари, також як і серед росіян, українців, в кожній нації є свої ******. Просто є кримські татари, які приїхали назад до Криму, які працюють, намагаються бути культурними людьми. А є просто люди, яких Сталін не добив у 1944 році. Тому до всіх татар це не має відношення, а відноситься до конкретної людини ", - сказав актор у коментарі газеті" Сегодня ".

Зараз ви читаєте новину «Мустафа Джемільов вимагає суду для російського актора Паніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі